Sista minuten stressen.

Okej. Så här är det.

Imorrn slutar den här terminen. Jag är megasuperstressad och känner mest för att kräkas. Jag har knappt orkat med kemihelvetet på slutet men jag har hållit ut. Så det har inte gått superbäst (ärligt talat) men det har, förhoppningsvis, gått. Sista orden på sista labrapporten skrev jag för två minuter sen och imorrn är det en redovisning (AVSKY) och sen är jag friiiiiii. Nåja. Till 7:e januari iaf. Sen börjar ett värre helvete. De efterföljande kurserna.

Jag slipper iaf jobba över julen. Det här är nog sista året jag har det så sen blir det att jobba på varenda ledighet och vartenda lov tills jag är färdigutbildad och får ett riktigt jobb. (Om jag kommer så långt, jag är negativ just nu). Inte för man är ledig för det. Det blir att åka mellan familjer och låtsas att man gillar julskiten med glitter och tomtejäklar. Tröjan jag skulle sy hann jag aldrig med men det blir kanske bra iaf. Och sen blir det nyår och så ska det börja packas inför flytten och sen börjar skolan och.. ja...

Är inte livet underbart så säg?;)

Pluggstress.

Jag skriver labrapporter. [Nä jag sitter ju här men EGENTLIGEN skriver jag labrapporter. Jag har bara smitit ett ögonblick.] Och jag fattar knappt vad jag skriver. Jag minns vad jag såg under labben men jag fattar inte hur jag ska skriva det. Så jag chansar och skriver som jag känner för. Det innebär antingen att jag är proffs på att chansa och får toppbetyg eller att hon ser rakt igenom min chansning och sågar det totalt.

Jag är smått stressad. Det börjar vara slutet på terminen nu. Allt jag inte hunnit innan måste jag hinna nu. Alla labbrapporter som jag hamnat efter med (IGEN!!!) alla prov ska skrivas och klaras. Snart är terminen slut och då är det kört. Eller inte. Beroende på hur det går. Jag hoppas på inte. För annars är det extremt svårt att plugga nästa termin. Man får inte plugga B-kurser om man inte klarat A-kurserna. Det är logiskt. Men lite stressande just nu.

Och så mitt i stressen så åkte jag på en praktförkylning. Toppen. Jag har inte tid så jag försöker ignorera den och hur trött jag är. För jag MÅSTE plugga konstant nu. Det går inte annars. Jag måste skriva labrapporter på löpande band. Jag måste plugga in kemin till sista provet. Jag måste. Annars går det inte. Sen har jag de där två labrapporterna från fysiken som hon ville tala om som ligger och spökar. Jag har inte haft tid att prata med henne. Eller ork. Och så måste jag ringa FK. Och ikväll ska jag på möte för den nya lägenheten. Så jag har inte tid. Samtidigt kan jag inte sova då jag hostar men men. Sova kan man göra en annangång. Jag är väl ledig mellan åtminstonde den 21 till den 7 januari. Då kan jag sova:)

Nä. Tillbaka till pluggandet.

Att välja väg.

Jag skriver här alldeles för sällan. Det är därför min statestik över läsare ser ut som den fått hicka nånstans på mitten. Fast å andra sidan händer det för lie i mitt liv för att det ska vara värt att skriva ner. För jag antar att ingen bryr sig om mina högar av disk eller om när jag bäddade om sängen sist eller om alla mina måsten och borden. Så ni ska få slippa.

Jag pluggar dessutom alldeles för mycket just nu. Och alldeles för lite. Hur nu det kan gå ihop vet jag inte. Men det gör det. För det jag måste göra samlas på hög samtidigt som jag pluggar konstant. Det känns rätt illa. OCh det är sånt som får en att smått lessna på att vara student. Jag fuskade och skippade sista provet i matte. Eller sköt upp det vill säga. Man MÅSTE göra alla prov men man kan chansa och göra det senare. I fredags hade jag magont och panik för det men sen gick det över då jag fick mejl av min lärare att uppsamlingsprovet är på måndag.

En del av mig skulle trivas bättre med att jobba med ett skitjobb. Då kan jag göra vad jag vill, resa vart jag vill och köpa vad jag vill. Inte jämnt men lagom ofta. Och det vore skönt som omväxling. Samtidigt skulle jag på sikt bli vansinnig för att jag inte följde mina drömmar och undra vart mitt liv försvann. Samtidigt är livet vad man gör det till. Jag SKULLE faktiskt kunna jobba på ICA, designa på kvällar och helger. Skapa en liten butik och bli designer. Och jag skulle ÄNDÅ följa mina drömmar. [Det var ett jäkla tjat om ICA.] Jag SKULLE kunna göra det. Samtidigt skulle jag alltid veta om vägen jag aldrig provade vart den ledde. Och det skulle kännas som ett misslyckande bara det.

Nä. Nu har jag verkligen pluggat för mycket. För nu sitter jag bara och surar och skapar en höstdepression [eller är det vinter nu?]. Det är första december för tusan. Jag tror jag ska låtsas att jag gillar julen och sätta fram massa glitter och ljus och tomtejäklar. Fast först ska jag städa. Sen kan ni komma hit och äta skinka. Det vore väl trevligt?:)