Tjejig.

Jag skulle seriöst kunna bli en sån där tjej som köper mängder med skor till sin pojkväns stora förtret. Jag sitter och drömmer om skor och tänker "jag vill haaaaaaa". Jag är hemskt tjejig ibland. OCh då har jag inte ens börjat att tala om alla snygga kläder jag gått förbi sista veckan och försökt blunda för. Men de finns där och jag tänker bara "vill, vill, vill". Jag måste snarast skaffa ett välavlönat yrke så jag får som jag vill:)

Akututryckning.

Den här dagen blev mer dramatisk än jag hade tänkt mig.

Det som skulle hända var att jag skulle åka till mamma och pappa och hämta ett personbevis så skulle alla papper angående lägenheten skickas.Och det gjorde jag på morgonen. Var hemma 12-12.30 nångång. Sen åkte jag med Micke till stan och köpte öl. Och sen hem igen.

Där tänkte jag ha en lugn kväll med sex and the city, bada lite, ha det bra. Men inte då. Rätt vad det är kommer Toshi in från köket och hulkar lite. Så jag går och kollar i köket för att se vad hon kan ha ätit för olämpligt. Över hela bordet ligger nålar utspridda. Ut till Toshi i vardagsrummet och kolla hennes mun. Ser en nål som sitter fast i gommen. Ringer Micke och frågar om han vet vart närmsta akutvetrinär ligger. Ringer, ringer och ringer tills jag hamnar rätt. De säger att det bara är att komma in. Ringer Rickard och frågar om han kan skjutsa, det kan han, som tur är. In till vetrinären. Det går rätt snabbt för det är bara vi i väntrummet. Vetrinären tar med Toshi för nedsövning och röntgen och jag och Rickard sitter i väntrummet i typ 40 minuter och väntar. Så kommer de tillbaka med Toshi. Allt har gått bra. Dyrt blev hennes lilla lust på nål dock. Fast Micke såg att man ska skicka skadeanmälan till försäkringsbolaget så det var tur.. Nu är vi hemma igen. Toshi sover iaf. Hon är väl trött av äventyret.

Så nu är det vi som har tokstädat jämnt hädanefter:)

Halleluja.

Två veckors kämpande. Två veckors svärande hatande förbannande och krånglande. Två veckor av att ångra att jag någonsin började. Och så är jag slutligen klar. Det gick till slut. Soffkuddarna är slutligen klara och de ligger så fint på sin plats i soffan. Och det blev.. ja inte perfekt (och jag är ju perfektionist) men det blev bra. Kuddarna passar. De är inga luckor som ett tecken på att de inte sitter som de ska. Fodralen sitter inte lösa som... ja.. jag har ingen bra liknelse men det blev så först och det såg förjäkligt ut. Och de ser inte oformade ut.

Nu öppnar vi champangen och firar. Eller nåja. Men det var jäkligt skönt att få det färdigt. Nu är det dags att måtta hur mycket tyg jag behöver till den andra soffan och fåtöljerna och sen börja torteras med det. Då blir det ännu mera svärande och hatande. Men det är det värt. Och så tyg att göra prydnadskuddar. Alla dessa projekt. Som jag inte kommer hinna med iaf. För jag kommer vara tvungen att plugga. Men vi kan låtsas. Och jag kanske hinner vissa dagar.


När nya vindar blåser.

De senaste dagarna har det surrat i mitt huvud som av en svärm av ilskna bin. Funderat på vad som händer med skolan. Om jag kom in. Om jag fick läsa. Om jag skulle bli tvungen att ordna nåt annat. Om FK skulle krångla och pracka på mig nåt låtsasjobb. I måndags kom brevet att jag kommit in på två av tre kurser (den tredje fanns på nån annan skola men tror jag skiter i den av olika anledningar som jag inte orkar gå in på här). Och jag kände mig lite lättad att få sätta igång med något. Alldeles lagom till solen och våren.

Och sen är det andra. Det kanske är tecken på att jag håller på att bli vuxen. [Hur gick det till? Vem ska jag anklaga för det?;)] Men jag började för första gången på länge tänka i vidare banor än design. Det betyder inte alls att jag släppt dom drömmarna. Inte alls. Jag låter bara livet ta en lite tryggare väg dit. Och eventuellt längre men det kan jag leva med. Jag kan tom leva med att det aldrig blir av bara jag får göra saker jag trivs med. Och det var då det fanns en ny dröm i mitt huvud. En tryggare fast för det inte enkelt. Så... [trumpet-fanfar]

Jag tänker försöka plugga till vetrinär. Det hade ni aldrig gissat på. Så jag ska prata med en syo snarast om vad jag behöver för att lyckas komma in på en utbildning och vart man kan plugga. Förhoppningsvis inte alltför långt bort från sambo och kisse.

Det ni.

Lägenhet,

Å btw. För er som följer med spänning. John Mattson ringde idag. Inga definitiva besked ännu men jag får brev i veckan. Håll tummarna!

All done.

Jäkla typer! De hade bytt lösenord på min blogg. Bara sådär! Så får man väl inte göra?!! Jag kom in iaf iofs. Och jag vet att det är värsta i-landsproblemet. Men jag är en uttråkad flicka i Älvsjö så jag får ha i-landsproblem om jag vill. Det bryter av i vardagen att få klaga lite på fjanterier;)

Okej. Till vad jag skulle skriva. ÄNTLIGEN är städandet av den j-la lägenheten klar! [Nåja. Om vi ska vara helt ärliga har jag inte städat kyl/frys, skåp lådor i köket, och det är lite papper och krims-krams jag borde ta tag i men vi låtsas inte om det just nu.] Så man kan säga att jag varit rätt duktig nu. Så nästa vecka [som börjar imorrn förstårs] så är det dags att påbörja projekten. Jag har dock inte kollat hur jag ligger till med tyger ännu men vi får ta det jag kan till att börja med. Kanske skulle kunna köpa lite hobbyfärg annars. [Kan man bara göra det på panduro eller finns det andra ställen?]

Den här veckan är det för övrigt.
  1. Sjukhuset imorrn. Jag har slarvat med mina exponeringar men men. Inte så lätt då man är ledig och har noll saker att göra. Man kan inte förvänta sig vad som helst liksom. Och jag ser inte fram emot att gå upp klockan sju. Åtta är mer lagom.
  2. Jobba på tisdag kväll. I vanlig ordning absolut ingen lust. Men det är bara att köra. Bara tre gånger kvar den här terminen. Sen får vi se. Just nu överväger nejet inom mig. Om man känner så här blir man nog inte bättre av att jobba. Bättre att satsa på annat. Pluggande eller nåt jobb kanske. Typ.

Nåja. That´s all folks.

Sovmorgon.

Idag tog jag mig en liten sovmorgon. En timme. Vilket betydde att jag vaknade klockan nio. För jag har bestämt att det är slut med att sova hela dagarna nu. Upp åtminstone åtta varje morgon. [Förutom på måndagar för då måste jag gå upp redan klockan sju.] Det är mest svårt att lägga mig i tid. Man borde stänga av TV:n tidigare. Sen påverkas jag av att Micke sitter vid datorn och tycker att jag inte kan sova det. Men jag för köpa en stor nattmössa som stänger ut alla ljud och allt flimmer:)

Det närmar sig att sätta igång med mina projekt. För nästan hela lägenheten är städad in i varje skåp och garderob. Halva köket kvar. OCh Micke måste diska lite till. Sen är det bara att köra igång. Inga mer ursäkter. Bara jag har tyg nu... Annars måste jag shoppa lite först.

Nåja. Nu ska jag dricka lite kaffe till och sådär. Sen ska jag vara tjejig och tvätta ansiktet och smörja krämer innan jag hoppas i lite mer kläder. Och sen kör vi igång med köket.