Rockbåt.

Nu är vi hemma igen. Och levandes. Igår var vi sådär lagom halvsega och tråkiga. Sådär som man blir av att åka båt i 24 timmar, eller 23 om vi ska vara riktigt petiga.

I Fredags var vi hos Tompa och Sara. Vi såg Harry Potter. Trean. Jag är irriterad på att jag inte läst boken som jag SKULLE ha gjort innan jag såg filmen. Men ingen är perfekt. Egentligen ska jag köpa alla på engelska egentligen. Mamma kan få dom på svenska om hon vill ha. Böcker skrivna på engelska ska man läsa på engelska. Så är det bara. Så smakade jag på Tompa och Saras skumma Martinis. Jag måste fortfarande påstå att Martini ska man blanda med annat då man dricker det. Det där var sött. Jag vet inte om Martini är sött eller om det var tillsatserna. Konstigt iaf. Sen sov vi hos Tompa och Sara i deras bäddsoffa.

På lördag förmiddag SKULLE vi ha gått på bio. Harry Potter igen fast fjärde filmen. Men Tompa fick ont i magen och det var sjukhuset som gällde för honom. Det hjälpte inte sådär himla mycket utan de skickade bara hem honom. Det är som vanligt på akuten. Timmars väntan och inget kan de göra. Nåja. I år var båten roligare än vanligt. Fråga mig inte varför för jag kan faktiskt inte svara på det. Kanske för att jag mår bättre än jag gjort på flera år. Kanske för att jag [kors i taket] inte var bakis dagen efter. Jag av alla människor följde allt vad jag sagt innan. Vatten , vatten och mer vatten. Många band var skitbra. I vanlig ordning hade jag inte hört dom innan. Inte vad jag kan minnas iaf. Fast ett band var ren besvikelse. Man trodde man skulle få höra snygga Romones-tolkningar och fick höra... ja... inte var det Ramones iaf. Jag fick kopplingar till gammeltida rock. Kasst! Och som vanligt snackade vi skit med alla knasiga människor vi åkte med. Och jag träffade folk [utanför vårt gigantiska sällskap] som visade sig känna folk jag känner på riktigt. Och så träffade jag folk från Borrlövsta. Min Pippi-grej gick halvbra. Fast folk fattade grejen iaf. Om jag känner för det gör jag kanske riktig Pippi nästa år. Och köper hela klädseln. Och ståltråd! Eller så hittar jag på nån annan. Man får inte tjata på samma tema för länge. Och Micke söp bort massa pengar så nästa år har han förlorat rättigheterna att ha hand om pengarna. Hehe. Vi lyckades dock ändå köpa en jäkla massa spritflaskor. Jag är imponerad över hur mycket vi köpte för en tusenlapp. Fast nästa år måste vi köpa mer cigg. Det var dåligt köpt av oss. Annars får vi åka en till båt snart. Det är det konstiga i år. Jag brukar vara lagom less på att åka båt. Men inte i år. Märkligt. Det enda som saknades i år var dock bästis. Så nästa år köper jag influensa-spruta till honom så han inte har sig och bli sjuk;) Och så köpte jag grejer på båten också. Två tröjor och en ring. Och Micke fick inget som vanligt. Fast han fyller år snart så han får tåla sig.

På söndagen var jag som sagt inte bakis. Fast båten gungade obehagligt när vi skulle äta. Jag har inget emot gung men när jag äter vill jag att det ska vara lugnt och stilla. Och flaskorna i tax-freen hotade att dansa för mig. Och jag blir sjösjuk av sånt. Det var otrevligt. Men det gick bra iaf.

Nu har jag svammlat Rockbåt nog länge. Ikväll ska jag jobba för sista gången den här terminen. [Jag måste måste måste hitta ett till jobb. Jag kommer inte ihåg hur man gör. Hjälp!] Turligt nog fortsätter det nästa termin. Måste ha lite nya deltagare men det ska tydligen inte vara helt omöjligt. Nåja. Det var det.

Rockbåt, 2 dar kvar!

Idag tjänade jag femhundra spänn på att vara rökare. Ha! Och folk som säger att det bara kostar pengar. Det var en undersökningsgrej. Klicka på en dataskärm i ungefär en halvtimme. Skriva på ett papper och så fick man ett kuvert med en femhundralapp i. Shysst timpenning.

Jag borde städa hemma. För allt är ren kaos och eftersom vi är borta i helgen så måste man städa. För det är så jäkla trist att komma hem till ett kaos. Men just nu har jag ingen lust. Därav att jag sitter här. Fast jag har sökt lägenheter och kollat IKEA:s hemsida efter jobb. Så lite duktig har jag varit.

Igår började jag läsa Vingklippt ängel. Iaf tills jag insåg att det inte var en så där strålande idé att sitta på pendeltåget och läsa en bok som gav mig en obehaglig känsla i magen. Den känns kan jag säga. Jag fick den av mamma för hon tyckte den var "så hemsk". Det var inte riktigt läge att berätta sanningen för henne just då. [Gud vad kryptisk jag är].

Idag eller allra senast imorrn MÅSTE jag fixa pippi-kläder. Annars blir det ingen pippi. Och jag har lovat mig själv att inte banga. Bangar gör det tråkiga fega delen av mig. Den jag jag inte vill göra. Den del av mig som tyst betraktar andra leva istället för att leva själv. Den som är tyst en hel kväll istället för att leva. Och jag bryr mig fullständigt inte om vad någon säger. Ingen är lycklig på det sättet. Genomför pippi-planen gör den roliga spontana delen av mig. Hon som vågar följa sina drömmar och som vet att folk tycker om att umgås med henne för att hon är hon. Och det är hennes tur att få trampa på den svaga nu. Istället för tvärt om.

Hårfärg måste jag också köpa. Vilken kaos-flicka jag är ibland. Färga ikväll eller imorrn. Fundera på det älskling!

Snö.

Okej, nu är det ju så här. Snön har kommit. Eller första snön hur man nu vill se det. Och jag tillhör dem som avskyr snö och kyla. Och som ett brev på posten så blir det SVINKALLT i hela lägenheten. Och jag vill inte, vill inte, vill inte gå upp. För jag fryser ihjäl. Snö får finnas över jul och i övrigt kan den snöa på nån annan stad.

Men i helgen var vi iaf i jakan och festa med syrran och Per o/co. De är en hel del folk. Och jag blev så full att.. ja. Vi glömmer det helt enkelt. Det man inte minns har inte hänt. Så vi låtsas att jag inte minns. Nästa helg är det rockbåt och då är det jag som köper vatten på flaska. Många flaskor. Och förhoppningsvis lyckas jag vara den duktiga flicka jag alltid lovar att jag ska vara. Och med en jäkla massa tur mår jag tip-top dagen efter. Den ni. På fredag ska vi tydligen se på film. Och så ska vi bestämma oss om vi ska starta från Tompa och Sara eller ifrån oss. Det är mycket med det jordiska.

De håller på att stänga av vattnet och ha sig den här veckan. Man kan knappt gå på toa. Dumma människor. Och jag som borde ducha innan jag åker till jobbet. Men jag får låta bli det. För de sätter inte på vattnet försen fem. Och gissa när jag ska åka. Just det. Fem. Så snabbt duchar inte jag. Det är tur att vi lyckats få undan vatten så man får kaffe iaf.

Och sen så går det så där med pippi-grejandet. För det första var det hemskt svårt att hitta en bra bild på pippi. För det andra så ska man ha tag i kläderna. Och jag orkar inte/hinner inte sy några. Och att köpa känns som sagt fånigt. Så, egen designad pippi. Alla borde iofs fatta så länge man har olika färg på strumporna och flätor som står rakt ut. Rock-pippi kanske. Vad sägs om den?

Pessimist.

Idag är ingen bra dag. Det känns i hela kroppen. Och vissa dagar är bara såna. Det är något jag har lärt mig med tiden. Vissa dagar vill jag bara skrika och slänga grejer omkring mig. Och ibland funderar jag på varför jag inte gör det. Hur man får bort den där förbannade spärren som håller en tillbaka. Jag ska skaffa en boxboll. Något att slå på när inga ord kan förklara känslan i magen.

Den här veckan blir inga lägenheter sökta. Inte för att jag inte orkar. Utan helt enkelt för att inga lägenheter finns att söka på. Men det är synd att de inte hört av sig om dem från förra veckan. Två av dem var riktigt bra iaf. Även om tredje låg på nedre plan. [Det var ett jäkla tjatande om flyttande på folk nuförtiden]. Då vi bor på riktigt inbillar jag mig att det känns bättre. En flytt är alltid en ny start. På sätt och vis. Man kan städa bort några gamla lik ur garderoben. Man kan ställa allt i ordning på det nya saker. Och ett tag känns det alltid nytt och lyxigt. Sen blir det vanligt och gammalt men det behöver vi inte låtsas om just nu. Dessutom så känns det mer som man får göra som man vill. Man behöver inte känna minsta ursäktan för att man bjuder hem kompisar eller ordnar fest. Och det bästa av allt. Man får egen tvättstuga. [Det var den snyggaste omskrivningen jag gjort på att jag hatar att åka tvärs över stan för att tvätta.]

Jag är dålig på att söka jobb. Hemskt dålig. Ärligt talat minns jag inte hur man gör. [Hur gjorde jag förut?] Det var ju så lätt för ett par år sen. Skicka ett par brev och det var alltid nån som ringde. Och jobbintervjuer har aldrig varit särskilt svåra för mig. Det har jag en känsla av att de är nu. För det var alldeles för länge sen jag utsatte mig för såna situationer. Jobb känns som en förutsättning just nu. Det kanske är skillnaden på att se sig i spegeln om tio år och inse att inget har hänt eller att se sig i spegeln om tio år och inse att man faktiskt lever det liv man vill.

Nåja. Nu slutar vi vara pessimistiska.

Den här veckan är det dags att på allvar ta tag i pippi-kläder. Inga ursäkter nu. Jag fundera på att gå på BR eller buttericks och se om de har kläder. Mest för att se hur de egentligen ser ut. Sen blir det nog lite egen stil på det i alla fall. Mest för att jag har extremt liten lust att köpa kläder som jag använder en gång och sen hänger in i en garderob. Människor är tråkiga så jag räknar inte med några maskeradfester. Jag kanske skulle testa att hitta en bild på nätet igen iofs. Fast de var ju så dåliga sist jag kolla.

Och nästa helg är det rockbåten. Det är det jag lever för just nu.

En trött liten flicka.

Just nu är jag mest trött på att vara trött. Det låter lite dubbelt. Eller... skit samma.

Den här veckan är det så jäkla mycket höst så jag vill bara krypa längst ner under täcket och sova bort hela dagarna. Då man går upp är det svinkallt [och jag märker ingen skillnad senare på dagen heller om man får vara sån]. Och jag är i allmänhet så trött så det är ren plåga att slå upp ögonen. Imorse testade jag teorin att gå upp och duscha på en gång. För om man spolar vatten över hela sig så borde man väl vakna till liv. Inte ens det funkade kan jag meddela. Jag gäspade bara i takt med vattenstrålarna. Och sen tänkte jag att det skulle väl hjälpa med lite kaffe. För det har det alltid gjort tidigare i mitt liv. Kaffe har varit A och O för att vakna på morgnarna. Idag funkade inte ens det.

Jag vet inte om det beror på att det är höst heller. Även om hösten har en tendens att få folk i allmänhet att vilja stanna hemma under täcket i varma sängen så behöver det inte vara så enkelt. Jag läste på bipacksedeln på mina tabletter vad det fanns för biverkningar idag. Och inte helt förvånande så fanns trötthet med. Och det betyder sannolikt att jag kommer känner mig trött och helt slut tills jag slutar äta dem. [Vilket sannolikt är om fem månader]. Det känns inte så muntert.

Jag borde söka lite jobb/skolor idag. Om jag bara skulle känna energi för det. Men det kanske jag lyckas med lite tur. Jag skulle iaf kunna sätta mig och sammanställa ett CV för hand. Någonstans måste man väl börja. Och sen så ska jag jobba ikväll. Det kan bli intressant med tanke på hur trött jag är. Fast det är ingenting mot hur intressant det ska bli att komma upp halv sju imorrn. Det är dags för läkare igen. Och sen ska jag gå till komvux tänkte jag. Det tar förhoppningsvis lång tid så jag fördriver tiden tills jag ska till tomteverkstan. Annars kan jag väl gå till syrran antar jag. Och sen är det tomteverkstan. Sen ska jag till syrran och så ska vi förmodligen gå till mamma och pappa [broende på vädret]. Så ska vi ha sen fars dag fika med pappa. Och sen förmodar jag att jag ska hem och sova. Ser inte ljusare ut just nu.

Ge mig energizer!

Min energi är slut just nu. Jag är tom tom och mer tom. På energi alltså. Jag försöker ordna mina dagar. Gå upp i bra tid gå och lägga mig i bra tid. Äta regelbundet och.. Ja. Det funkar inte kan jag meddela om ni tänkte prova det.

Jag är trött på det mesta för övrigt. Det känns inte som det funkar. Men idag har jag varit duktig. Jag har betalt en räkning. Jag har sökt tre lägenheter. [Väldigt nära Tompa och Sara var den ena. Och det kan ju vara trevligt.] Och jag har t.o.m. sökt jobb. Duktig flicka. Fast dagen är ju knappast slut än. Så jag tänkte ta och rätta till kjolen som jag sydde knasfel på. Mycket irriterande. Mycket arbete i onödan. Mycket korkat. Nåja. Eventuellt kanske jag skulle göra något åt röran i sovrummet. Eller kaoset bland alla papper i garderoben. Fast det vill man inte.

I helgen så var vi något sociala. Markus, Emilia, Robban och hans tjej Anna [visst hette hon så?] var här. Vi spela spel och drack öl. Det var lagom människor att umgås med. Men Tompa och Sara kom inte. Det var tråkigt fast samtidigt så träffar vi ju dom helt garanterat om två veckor.

Nä. Här kan man inte sitta.

Produktiv.

Idag har jag varit duktig. Imorse då jag läste DN upptäckte jag att de hade tokrea på såna där små bord som vi redan har ett. Så jag messade Micke och frågade om han tyckte att det var intressant. Och det tyckte han. Sen ringde jag Rickard för att se om han ville sällskapa mig. Och det ville han. så ringde jag mamma för att kolla om vi fick låna bil. hon var inte hemma för hon och pappa var och handlade. Så jag messade henne så att hon skulle ringa mig sen. Och då hon ringde så sa hon att vi fick låna bil. Och så prata vi om att syrran ville att vi skulle äta middag i kallhäll imorrn. Så då ringde jag syrran. Hon var dock upptagen i telefon av pratsam kompis. så hon skulle ringa upp. Och så ringde jag Rickard och sa att vi fick låna bil. Och så ringde jag mamma och sa att Rickard var på väg. Och så ringde syrran så vi kunde bestämma om middag. Och så ringde jag Micke [fast han svara inte utan ringde upp] och sa att vi skulle till IKEA. Mycket ringande blidde det. Så nu har jag köpt nya småbord. Jag planerar för vårt framtida boende. Märks det?

I övrigt har jag småplockat lite. Micke hjälpte mig att flytta soffa. Efter att han gått till jobbet har jag rättat till mattan. Och flyttat TV-bänk och allt som tillhör och iaf börjat småplocka lite. Imorrn borde jag dammsuga där bokhyllorna ska stå och plocka ut alla böcker, flytta på bokhyllorna och stoppa in alla böcker igen. Sen kan man dammsuga där bokhyllorna står nu och sätta upp bänken. Och vips så blir det ordning i vardagsrummet. Det är bara alla andra rum kvar sen att få iordning. Ha! Ironi!

Jag gör iaf något för att få ordning på mitt liv. Sen är det bara alla de där andra delmålen. Saker jag borde se till att göra för att komma någonstans i livet. Jag har iaf hudläkaren. Och det känns som om det funkar. Om inte annat är jag supertorr. Fast sen var det allt det andra. Bättre garderob. Träning. Kurser. Tillbaka till heltid. Just nu är mest inriktningen på rockbåten om tre veckor. Innan rockbåten ska jag sy till lite nya kläder. Så ska jag se till att klippa mig och färga om håret. Fast till rockbåten måste jag iofs skaffa specialkläder. Jag ska vara lite crazy och klä ut mig till pippi. Har jag tur så sviker inte Hanni och gör det hon också. Men man kan aldrig veta. Ståltråd och grejer måste iaf med. Nån som kan fläta? Det är lite knasiga ideér sådär. Men på sätt och vis känns det som om jag blir mer mig själv än jag varit på flera år. För jag gillar spontanitet och knasiga ideér. Det är bara det att jag fegat ur så länge nu. Och för att jag ska nå mitt huvudsakliga mål, att bli mig själv fullt ut, då måste jag börja våga utmana mig själv. Så vi börjar med Pippi och slutar med att dyka bland hajar. Heh. Kanske.

[Gud vad jag svammlar. Men ni behöver inte läsa. Skyll er själva.]

Micke ska jobba till jul också. Inte för jag tycker det spelar så stor roll. Julen har aldrig varit någon favorithögtid. Om jag hade ett jobb att skylla på så kunde jag låtsas att jag också jobba och få fira julen som jag ville istället. Men det går ju inte. Så det blir väl att åka till kallhäll och köra Kalla Anka och mat tills man spricker och hela alltet. Fast det brukar sluta med Highlander då man är där. Och det är ju alltid kul. För mig är nyår och midsommar det viktiga. På nyår i år vill jag egentligen ordna en fest. Men det känns inget roligt att fixa här. Det skulle varit en annan sak om vi hade flyttat. Och jag vet inte vem jag kan tvinga på min idé som bor nog bra och har nog stort. Tål att tänkas på.

Nä. Nu ska jag sluta med det här och istället lägga mig och läsa DN tills Micke kommer hem från jobbet. Jag somnar bergis med tidningen tryckt på näsan så den blir alldeles svart. Men sånt är livet då man har en sambo som jobbar sent.

Tveksamhetens tid

Ja. Jag vet. Jag är en dålig människa. Man borde inte ha en blogg om man inte har vett att uppdatera den lite då och då. En gång om dagen t.o.m. Men jag tycks inte riktigt få ordning på saker och ting just nu.

Jag jobbar på iaf. En dag i veckan. Och vissa veckor känns det som om det är allt jag orkar. Andra veckor så... Ja... Jag kan inte låta bli att tänka att jag säkert skulle klara full tid om jag bara hittade rätt jobb/skola och vågade ta det där steget. Fast det är dumt att tänka så. Jag vet det. Det betyder att jag är tillbaka på ruta ett på nolltid och det vill jag inte. För jag vill inte fylla trettio och inse att jag fortfarande mår skit. Så jag ska försöka ta mig själv i kragen och hitta något på deltid. Mest för att jag måste ta mig någonstans.

Många tankar på olika typer av kurser just nu. Egentligen så vet jag inte varför jag tvekar. Lite målarkurser för att få till de där grunderna jag så desperat vill ha. Någonstans där jag kan skapa arbetsprover. Fast just nu rynkar jag på näsan åt komvux även om jag känner att jag egentligen BORDE. Men Järfälla komvux? Fy fan. Jävla skitställe. Men ABF finns ju alltid. Och folkhögskola. Allt utom jakobsberg så det borde finnas massor att välja på.

FK är riktigt pestiga idioter. De skulle ha ringt mig för över en vecka sen. Undrar om de vet hur man använder en telefon? Heh. De verkar inte riktigt vara pålitliga och man blir bara osäker på vad som händer. Och så mår man plötsligt dåligt för det och tänker för tusonde gången att det vore kanske enklare att jobba iaf. Säkra pengar och så slipper man känslan av att vilja sjunka genom jorde så fort nån undrar vad man sysslar med. Det är inte riktigt status att säga att man håller på att bli frisk. Ibland funkar det att låtsas som man jobbar som assistent åt förståndshandikappade. Iaf tills följdfrågan kommer. "Är det på heltid?" Eh. Nä. Skit i det.

Jag sökte min första lägenhet idag föresten. Alltså. Jag har bott hemifrån i typ fem år. Men jag har aldrig sökt ett förstahandskontrakt. Någonsin. Kruxet är att de kräver att man har fyra gånger hyran i lön. Men vad tusan. Föräldrar som borgensmän borde väl lösa det. Lite iaf. För det är faktiskt elakt om man inte får bo någonstans bara för att man inte kan jobba som andra människor. Inte för att jag tror att jag får den första lägenhet jag söker iaf. Jag tror inte på mirakel. Just nu känner jag bara att jag vill härifrån. Jag är less så in i tusan på att bo på ett ställe och vara skriven på ett annat. Jag har absolut ingen lust att bo här då de byter stammar. Så liten lust att jag hellre flyttar till morsan och farsan. Alltså. just då de håller på att fixa. Tro inget annat. För då de jobbar i lägenheten så får man göra allt som man annars skulle göra på toaletten i en container. Och tro mig. Jag har nog toalettfobi utan att behöva stå ut med det också.

Nä. Nu ska jag lägga mig och läsa DN och slötitta på TV tills Micke kommer hem från jobbet. Och så ska jag ignorera röran i vardagsrummet tills Micke kan hjälpa mig att flytta soffan.