Jag är tjatig om skola men jag har inget liv just nu:)

Idag är jag trööööööööööööött. Man blir det av två timmar Matte D + Två timmar fysik B + att jag var tvungen att gå på mattestuga.

Irriterad blev jag på mig själv idag. Jag fastnade i en del av matten. Förut. Och jag vände och vred på talen men det verkade mer och mer och mer ologiskt.
Stina säger: Jag klarar inte det här och kan hoppa av den där skitkursen för det kommer aldrig gå iaf. Skitboken förklarar ingenting.
Så idag gick jag till mattestugan för att jag skulle förstå.
Läraren säger: Du vet att största värde för Sinus och Cosinus är +1 och minsta värde för Sinus och Cosinus är -1. Så när blir y störst, om du multiplicerar med +1 eller -1?
Stina säger: Less jag blir på mig själv, nu har jag tänkt förbi mig själv IGEN!
Och för att få det simpla lilla talet förklarat kom jag hem en timme senare än beräknat. Strålande. Grejen är att det inte är första gången jag gör så. Och säkert inte sista. Jag tänker förbi mig själv och komplicerar allt tusen gånger för att jag TROR att det ska vara svårt och krångligt och att jag inte ska fatta. Om jag bara slutade med det skulle jag klara den här kursen mycket bättre.

Så. Nu har jag klagat färdigt.

Det händer inte så mycket skoj just nu. Jag har varit tvungen att stressplugga matte eftersom jag trodde jag hade prov igår. Fast nu så har jag inte så mycket att stressa över till på fredag istället. Det är bra. Då hinner jag repetera det jag kan (om jag inte komplicerar det i mitt huvud!) innan provet. Och fysiken startade rätt lugnt. 5 tal att gå igenom till på torsdag och fyra hann jag med på lektionen.

Är ni trötta på mitt skoltjat snart?

Fast på fredag ska jag köpa öl och ha lyxhelg. Om nån annan vill fly schlagern är ni välkomna:) För hos Johansson/Ternström är det schlagerförbud:)




---> Cecilia: Det är roligt att fixa i lägenhet speciellt nu då vi har det nytt och fräscht. Och jag tycker det är okej att det tar tid. Hellre det så man får de saker man vill ha än att köpa allt på en gång och vara tvungen att köpa skitgrejer. Förstår att det är en del att fixa inför bebis, blir väl så:) En hel del som ska/har fått barn nu. Verkar vara babyboom nu. Bara jag som lyckats komma undan;)

Skola och lägenhet... Inte så spännande men iaf:)

En del dagar känns helt okej. Och det trots att man tänkt att det ska bli en skitdag, eller man har nästan bestämt att det ska bli en skitdag. Och sen bara tvärvänder humöret och man känner sig nästan lite sådär nykärspirrig. [Nykär i världen, missuppfatta mig inte nu.]

Idag tex. Jag hade redovisning. Och trodde jag skulle ha prov. Redovisning är mitt stora hat i livet. Okej att jag har gått igenom en behandling för att det ska bli lättare [bl.a. det]. Men jag kommer nog alltid få lite ont i magen och känna VILL INTE vid bara tanken på redovisning. Men det gick bra. Trots att det kändes lite kort men det var bara för att de andra prata som tusan. Och jag gick igenom allt som det handlade om så hade jag dragit ut på det hade det blivit mest nonsens. Nonsens kan jag ha med i det skrivna så det ser långt ock komplicerat ut. Heh!

Och provet då. Vi hade enligt planeringen prov idag. Men läraren var sjuk HELA förra veckan. Så hon sköt upp det. Till fredag. Inte jättemånga dar men helt okej. Och då hann jag fatta det jag inte fattat då jag suttit hemma och försökt förstå för mig själv. Strålande. Så nu kändes det helt okej. Och nu hinner jag förmodligen räkna allt (utom möjligtvis helvetesdelen jag inte fattar!) och det känns ju alltid bra.

Nu blev det massa tråkigt skolaktigt men det är i stort sett hela mitt liv just nu så:) Och att fixa lägenheten då. Det går också framåt. Då jag nu känner att skolan går i den takt den ska kan jag snart sätta mig ner och sy gardiner. Och det är bra för gardiner behöver vi. OCh de nya kuddarna kan jag sy också. Finfina blir de. Vi försöker fixa en del i taget iaf eftersom det skulle bli jäkligt dyrt att fixa allt på en gång. Nya bokhyllor och grejer kostar ju liksom pengar och det kan man inte göra på en gång. Och tyg kostar också pengar. Däremot köpte vi rullgardin och lite annat smått på IKEA i söndags. Så det blir allt bättre:)

Struktur.

Jag försöker få lite struktur på mig. Men det är inte så himla enkelt. Innan/under/efter flytten blev mina bästa borden i kaos dessutom och jag slarvpluggade så jag borde skämmas. Plus att jag inte kan koncentrera mig när det är kaos.

Men nu så ser det allt ljusare ut. Det ÄR saker kvar att fixa i lägenheten. Det går inte att komma ifrån. Gardinfästen ska upp. Gardiner ska upp. Nya gardiner ska sys (tyget är köpt). Kuddar ska sys. Överdrag ska sys till soffa och fåtöljer (tyget är inte köpt) Och sen så börjar allt pysslande med hyllor och tavlor och skit som med tiden ska upp. Men först kanske allt ska bli färdigt med möbler.

Det som är bra är att CSN är fixat. En studieförsäkran ska skickas in sen får jag massa pengar. Eller får och få men ni fattar grejen... Högskoleprovet är jag anmäld till och det är betalt. Nu ska jag bara hitta övningsprov så jag får lite koll så jag klarar det och inte stressar ihjäl mig. Så det allra viktigaste är iordning. Sen ska jag fixa till min CV och skicka in och söka extrajobb. Strålande.

Fast det känns just nu som tiden inte räcker till iaf. Men men. Pengar vill man ha så jag kan köpa nya kläder. Visst älskling?:)

"Läs själv"??

Okej. Nu smiter jag. Men jag måste få klaga av mig. Nån stans. Varsomhelst. Stå ut med mig ett ögonblick:)

Jag läser matte D nu [som dom som känner mig vet]. Matte D är ett SVÅRT ämne. Det är krångligt. Många gånger ologiskt. Men det går. Halvbra. Men det går. Problemet är detta. För att man överhuvudtaget ska förstå vad man gör så måste MÅSTE man ha en lärare som förklarar vad man ska göra. Annars fånstirrar man på sidan och fattar ingenting. Vår lärare var borta två dagar förra veckan (4 skoltimmar av totalt 6 på en vecka!). Hennes pappa var dödssjuk och hon var tvungen att åka dit. Inget sagt om det för det är klart hon ska åka till sin sjuka pappa. Ingen vikarie sattes in åt oss. "Läs själv" heter det istället. Okej, visst, jag fixar det halvbra men iaf. Sen tänker man att sista veckan innan vi nu har prov 1 så kan man ju fråga om det där vi missade under lärarens frånvaro. Yeah right! Då blir hon sjuk. EN HEL VECKA! Och måste jag påpeka... INGEN VIKARIE. Att en lärare blir sjuk är sånt som händer. Men allvarligt. Vikarie?? Vi har prov på måndag. Jag har tio (TIO!!!!!) sidor ogjorda som jag måste göra i helgen som ingen lärare hjälpt mig förstå. Är det okej om jag hatar min skola just nu?

Nä. Back to work. Ska räkna lite till idag. Sen ska jag skriva iordning min redovisning om muskler. Hinner jag inte färdigt med matten så tänker jag kräva att få göra provet senare. För det är inte mitt fel att vi missat 5 lektioner! Det är mycket på en 11 veckors kurs. Men det kanske ni fattade själv.

She´s back...

Okej. Back on the net. Missed me? Nä, inte jag heller. Internet funkar äntligen efter flytten. Och jag har snabbt fixat det mest akuta. Sökt CSN, anmält mig till högskoleprov. Imorrn ska räkningen för det betalas. 350 spänn satsade på att jag klarar det. Och borde satsa 400 till på övningshäfte (eller vad det kallas). Imorrn ska jag till mor och far och se ynklig ut för att jag måste göra högskoleprovet och det är så dyrt nu efter flytten och allt. Buhu buhu krokidiltårar. Ni vet. Nä. Jag är på tok för trött för det här. Så ni får en snodd lista. Från darling om ni undrade vem:)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?
För 10 år sedan var jag 16... 17... Det var innan internet. Innan idioter som krossade mitt hjärta i tusen bitar. Så det var teater och kompislojaliteter. Skitsnack och behov av att ställa sig in. Det var innan jag hoppade av gymnasiet så det var nog skoltidningar och nåt slags "duktig flicka" sätt som gällde. Idag kan jag undra vem hon var, hon som var jag och hade sånt behov av att bli ACCEPTERAD. Idag skulle jag rycka på axlarna åt folk som tvingade mig att anstränga mig så mycket. Idag får sånt folk svansa efter mig. Men flickan jag var då hade inte vågat. Det är som om en version av mig har dött för länge sen. Märkligt. Jag skulle inte känna igen henne om jag träffade henne och även var hon jag. Men det var då.

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
Det känns inte riktigt så just nu men jag är rätt övertygad om att det var då jag la i de sista bitarna till att må bra. Jag gick i KBT-behandling mot social fobi. Saker och ting började kännas hoppfullt igen. Och LÄSKIGT! Vi fick nog nånstans då veta att vi fått den här lägenheten. Jag bestämde mig för att plugga på allvar igen. Toshi hade kommit nån månad tidigare och var liten och pigg som en virvelvind. Det var det va?

3. Vad gör du idag?
Vi flyttade för 1,5 vecka sen iaf. Det var nån nytt. Jag bor hemifrån på papper för första gången ever. Mitt namn står på en hyresavi. Mitt namn står på dörren. Och jag pluggar. Jag pluggar arslet av mig. Och ibland känns det hopplöst men jag kämpar på. För jag vet att jag aldrig skulle acceptera att ge upp. Ja. Behöver vi säga mer än så?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu sover vi. Puss!