Rastlösa flickan.

Det märks att det är sommar. Dagarna blandas ohjälpligt ihop i mitt huvud. Morgnarna blir alltför sena. [Jag tycker inte om att slöa bort hela dagarna!]

Idag har jag iaf försökt vara lite duktig. Så nu är midsommarpackningen borta. Och sovrummet ser ut som ett vanligt sovrum. Och hallen med för den delen. Så nu funkar suprise-besök om de inte kommer längre in än så. Heh. Man tycker att då man är ledig så borde allt vara iordning. Men det funkar tydligen inte så. "Disken diskar inte sig själv".

Det går segt nu. Jag är seg. Jag har inte skrivit en enda rad idag. Och jag som tyckte jag kommit igång så duktigt igår. Men jag skulle ju bara... Ja, ni vet hur det är. Alla dessa baran tar alldeles för lång tid i slutet.

Det känns som det är så mycket jag vill göra. Nu. På en gång. Fast det är ju en del som händer om jag bara lugnar ner mig lite. Borlänge och festival, vi ska åka båt, vi ska på grönan. Titta bara vilka duktiga och engagerade människor vi är. Fast jag vill så mycket mer. Det är det dumma i att vara rastlös. Om man inte är miljonär finns det aldrig nog att göra. Heh. Fast jag har hört att rastlöshet kan vara ett slags sjukdomssymtom också. Jävla skit också. Nu har jag säkert slagit över. Så nu kan jag inte sitta still och så kommer jag äta tills jag blir tjock. Heh. Närå.

Vad säger ni? Sitta i en park i solen?

I have a dream.

Hemma i en dag och hemskt oaktiv. Jag hade tänkt att skriva idag. Det gick inte. Istället läste jag Nemi tills ögonen blödde och sökte information om Bungyjump. Man kan hoppa i Södertälje. Om jag inte ska följa den stora planen och spara pengar för att åka till Nya Zeeland. Fast då måste jag spara mer pengar än så. För jag vill inte åka till Nya Zeeland och ligga på en strand. Nya Zeeland är ett äventyrsland. Stina vill äventyra. Fast det börjar bli mycket nu.

Jag vill:
Åka till Nya Zeeland och "äventyra".
Åka till Island och rida. [Några ridlektioner först dock. Inte sitta på en häst länge utan att upprepa gamla kunskaper. Jag vill helst ha någon kontroll.]
Åka till Asien/Indonesien/Däromkring och åka motorcykel i omkring ett halvår. [Motorcykelkörkort och motorcyckelkort krävs först. Men det är inga omöjligheter eftersom livet är långt.]
Åka till NY/London/Ev. annat land och bo där i omkring ett år. En gång var jag på väg till London. Kärleken håller mig kvar. Numera håller annan kärlek + min sjukskrivning mig kvar. Men en dag ska jag. Och då får Micke välja på att följa med eller att vänta i Sverige. [För jag tänker inte släppa honom bara för det.]
Det är säkert några till drömmar också inom resor. Men det där är de främsta och viktigaste.

Och angående Nya Zeeland och bungyjump kan vi köra lite sånt också.
Jag vill:
Hoppa bungyjump.
Lära mig hoppa fallskärm.
Ta dykcert.
Lära mig klättra.
Ta MC-kort.
[Och körkort].
Och även här har jag säkert lämnat ut något.

Det är mycket man ska uppleva i livet. tydligen.

Midsommar, del 2.

Nu så kom vi hem igen.

Midsommarhelgen har varit bra. Ni vet. Midsommarstång. Dans på logen. Bingo. Tipspromenad. Och brännboll/fotboll. Fast vi skippade midsommarstången allihop i sanningens namn. Ingen av oss hade lust i år. Så då fick det vara. Vi träffade nya grannarna också. Om det nu kan vara intressant.

Sen så är jag återförälskad i rottweilers. Men det var ju inte så himla ovanligt.

Och Sverige åkte ur mot tyskland. Jävla skit. Ingen av oss ville se fotbollen då det blev mål så snabbt för den delen heller.

Midsommar.

Jaha. Nu har vi då äntligen en plan för midsommar. Mamma tyckte det var okej och allt är frid och fröjd igen. Verkar det som. Så det blir klassikern Borrlövsta. I år i mindre skala och med föräldrar och mormor. Så nu är det bara att ta och packa.

Imorgon eftermiddag åker jag, syrran, mormor och mamma till stugan och får lite ordning. På kvällen antar vi att pojkarna kommer om inte Micke surar. Och sen får Micke bestämma med Tompa och Sara när de ska komma.

Så det blir nog bra.

Smådetaljer.

De har ändrat här på bloggen. Rörigt. Så nu kan man inte se om man läst en persons blogg eller inte. Onödigt. Men men. Smådetaljer.

Idag har jag strykit lite. Påbörjat hela berget iaf. Fast det är en hel del kvar.

Snart är det fotboll. Heja Sverige!

Pirathelg.

Nu är jag hemma, levandes och har tid att skriva igen efter helgens... bravader.

Carro fyllde då 30. Men pågrund av att Carro är lite dåkig på att planera skippade vi picknicken. Istället satt vi och invigde syrran och pers balkong eftersom de skaffat nya balkongmöbler. Trängre men mer bordplats. Syrran är jättestolt. Heh. Sedan gick vi ner till Villan där det var pirattema. Jag tyckte jag var jätteduktig på att hitta på något. Uppvikta jeans, piratkatt och Mickes bandana. Jättefint. Sedan blev det hela natten som vanligt. Och jag sov sådär halvlite i vanlig ordning tills Clabbe fick för sig att jag skulle med vidare till honom där Joppe och en tjej satt och sen blev det till Carro och sen blev det äta. Ibland känner sig även yngst i sällskapet äldst om man säger så.

Idag har vi tvättat. Det behövdes. Men det blev massa tvätt så nu behöver Stina rulla upp ärmarna och ta och stryka. Fast jag är arg på sånt. Behöver nytt strykjärn och strykbrädan är nån billig kass sak. Men men. En sak i taget eller vad man säger. Kanske kan få ordning på det också. Det är så mycket med det jordiska.

Och jag är lessen att säga det. Jag vet fortfarande inte vad som händer i midsommar. De pratade löst om något och jag orkade inte lyssna. Tjata på Micke. Eller Per. Så enkelt är det. Eller enkelt och enkelt...

Piratlördag.

Idag är det lördag och sol. Micke är sur för han måste jobba.

Själv ska jag till Jakan eftersom Carro fyller 30. Det blir picknick och sen pirattema på Villan. Fast jag gör det lite sporadiskt eftersom det inte var någon vidare förvarning. Jeansen jag kan vika upp, min piratkatttröja [ny] och Mickes bandana. Det får funka.

För övrigt måste jag sätta fart nu. In i duchen. Sen ringa syrran. Sen ska jag förmodligen åka.


Födelsedagsmiddag.

Och Sverige vann mot Puruguay igår. I sista stund. Bokstavligt talat.

Micke hann föresten till fotbollen. Han, som aldrig springer, sprang hem! Det ska fotboll till för att få Micke att springa. Och då menar jag inte att han ska spela fotboll själv;)

Idag fyller min mormor år. 85 blir hon. Så vi ska äta familjemiddag. Från början skulle hon få bjuda ut alla på restaurang men eftersom Per jobbar till 18 så tyckte mamma att det blev besvärligt. Så då ska åtminstone mamma och syrran [och kanske vi, om vi orkar/hinner] till mormor och fika. Sen ska vi till mamma och pappa och äta. Vi ska bara köpa nån blomma till henne på vägen, för det behöver hon.

Och dessutom tycker jag det är dags för er att uppdatera era bloggar. Det är jag som ska vara sämst på sånt här. Och hör sen.

Framgångar.

Jag känner mig riktig duktig idag trots att jag skolkade från Aspen. [Skolk är det väl egentligen inte, för det är frivilligt.] Jag skrev flera sidor. Det gick riktigt bra. Jag satt t.o.m. ute och skrev. Så jag fick lite sol. Fast jag satte mig där då solen slutat ligga på. Jag antar att datorn inte hade uppskattat att bli stekt och jag hade förmodligen inte kunnat tänka. Sen plockade jag undan i sovrummet. Det var inte så farligt som det såg ut, men det är irriterande då det ser rörigt ut. Jag kan konstatera att vi behöver tvätta rätt snart iaf. Då jag samlade ihop tvätten blev det en del. Innan midsommar borde vara trevligt. [Peta på Micke.]

Nu börjar jag känna att min energi kommer tillbaka. Jag känner åter suget efter allt det där jag ville göra. Jag vill ut i solen. Jag vill vara aktiv. Jag har redan bestämt mig för att då jag är på landet ska jag simma [fats det skrev jag väl]. Nu börjar mina mål faktiskt var uppnåliga. Med mer energi i kroppen och mer glädje så orkar jag nog leva ett vanligt liv. Inget att skryta om för de flesta men en stor bedrift för mig.

Snart är det fotboll. Vi missade förra matchen [då Sverige spelade] för då spelade Edguy på SRF. Men nu kan iaf jag se. Micke jobbar som vanligt så han missar första halvlek. Glöm inte att heja nu.

Snart slut.

Hörni. Sluta klaga på värmen. Det är ert fel att det regnar så förbaskat på mig. Imorse då jag åkte till tomteverkstaden var det varmt och skönt. Så jag satte på mig kjol och sandaler. Men då jag åkte hem många många timmar senare blev jag genomblöt. Frös om tårna gjorde jag.

Iaf. Nu har snart allt slutat och man kan ta sommarlov. Ingen pratgrupp kvar. Sista gången var idag. Det kändes rätt bra dock. En gång tomteverkstad kvar. Det kan man leva med. Sen så har jag iofs Aspen. Men så mycket som jag skolkat från det kan jag väl göra hur jag vill. Jag ska ut på landet och vila huvudet. Så ska jag börja simma så jag får tillbaka min smala platta mage och inte den här dumma. Då börjar nog byxorna sitta som de ska igen. [Jag vet. JAG får inte klaga enligt alla. Men jag kanske också känner mig ur form.]

Och sen då? Mormor fyller år på fredag. Carro hade eventuellt fest. [Ingen vet för hon är lite oengagerad.] Micke jobbar som vanligt i helgen. Och det är inte mig ni ska tjata på om midsommar. Jag och syrran har bestämt att det är Micke och Pers ansvar. Ha!

Tankar.

Jag är hemskt sugen på att köpa böcker just nu. Jag är med i bokus på nätet. Sådär så man kan beställa hem böcker. Och jag får sånt där nyhetsbrev. Och jag läser det längtansfullt jämnt. Men så tänker jag att böcker är så dyra. Och jag läser så dåligt just nu iaf. Och så veckan efter blir jag lika sugen igen. Man har lust att köpa en liten "sommarhög" med böcker. Så man kan ligga i gräset / på stranden / på balkongen /på altanen och bara läsa läsa läsa. [Det var ett jäkla tjat.]

Jag har ingen lust att vara duktig längre. Jag tycker att man får ta sommarlov då det är sommar och få vara i solen. Jag tycker att man får bestämma själv över vad man ska göra och varför. Jag har lust att avsätta all min tid till att skriva. Så kanske, kanske jag lyckas skriva färigt min första "bok". Det vore rätt ballt. Fast man ska inte ha bråttom. För vissa tar det flera år att skriva färdigt en bok. Andra klara det på ett par månader. Det betyder inte att man är sämre eller bättre. Bara olika.

För min del är det mest bara att jag känner mig hemskt oinspirerad just nu. Mest för att jag känner att jag inte kan slappna av. Fast det löser sig kanske snart. Bara jag slipper känna att jag borde en massa så kan jag ta det lugnt och bara vara. Och då mina tankar får sväva fritt blir jag kanske mer inspirerad.

Nåja. Vi får se.

Sweden Rock Festival.

Nu kom vi hem igår. Trötta, slitna, illaluktande. Fast helt klart nöjda. Tre dagars rockande. Två dagars resande ner och upp för Sverige. [Nåja, vi ska inte överdriva.]

För att undvika en lång tråkig text gör vi så här...
Sol, sol, sol. Musik, musik, musik. Första dagen bränd i solen och resten av dagarna tvångssmörjning av syster. [För alla iofs, inte bara mig.]

Shopping: Nya ringar för mig [katt], Micke [Sagan om ringen men i silver] och syrran [svårbeskriven men snygg]. Ny navelpiercing [less på den gamla, fast jag har haft den i 5-6 år också]. Två tröjor till mig [dödskalle-Kitty och en dödskalle-katt]. Nu har jag tappat namnet, men sån där huvudbonad som man gör med en sjal som man knyter snyggt till Micke, syrran och Per. Per köpte nytt spänne till skärpet ochså, en skorpion. Och så köpte syrran och Per nån skiva. Jag ville egentligen köpa ett nytt rockhalsband också [eftersom mitt gamla har gömt sig] men jag hittade inga snygga. Per ville köpa en snygg dörrmatta men den var slut då han skulle göra det. Jag och syrran ville köpa två tröjor som skulle sitta ihop men då vi inte hittade en matchande andra tröja blev det inte så [annan gång].

Bäst: Edguy. [Naturligtvis]
Sämst: Porcupine Tree. [Syrran, Micke och Per sov till det. Säger väl allt.]

Guldkorn: DORO, Venom, Alex Harvey B

Resten får ni fråga om, eller höra. Vadsom. Fast ni missade nåt.


Snart dax.

Det här har jag inte tid med. För nu har nedräkningen börjat på riktigt. [Men Micke behövde få lite pengar.]

Idag åker jag, syrran och Per till landet över dagen. Pappa fyller år imorrn så vi passar på att fira honom lite tidigare eftersom vi inte kan på onsdag. Micke har samtidigt sin klassåterträff. Så det är inge synd om honom. [Faktum är att jag misstänker att han föredrar det.] Ikväll ska det mesta av bilen packas. Syrran sa att vi/jag kunde passa på att sova där. Fast förmodligen är det inte så krångligt att åka förbi Älvsjö och hämta upp oss där. Jag ska prata med Micke om det. Har jag inte hunnit än. På onsdag så börjar de/vi åka klockan 10. Och sen går färden mot Sölvesborg och Sweden Rock Festival. Vi borde faktiskt ta och skriva ut spellistan. Men dumma Micke måste kopppla in skrivaren då. [Pik pik]

Det var det. Nu ska jag sätta lite fart. Måste kanske åka om en timme.

Veckorapport.

Jag är allergisk. Det finns nån slags blandad känsla över regn den här årstiden, och över sol. När det regnar binds pollenet upp [eller vad den vetenskapliga benämningen nu kan vara.] Men när det är sol sprids de med vinden rakt på stackars oskyldiga allergiska. Och ändå är solen rätt skön. Fast man blir tokig på de där små irriterande sakerna.

Nåja. Vad har hänt sen jag skrev sist. Hm. Inte mycket i sanningens namn. Jag har försökt få nån ordning på det här kaoset. Det har gått sådär. Mest för att jag fastnat för att jag varit tvungen att stryka all tvätt. Det tar sin lilla tid och har inte lämnat så mycket utrymme till att städa vidare. Då vi åker på onsdag ska allt vara färdigt. Jag får ta fram piskan och få fart på Micke;)

Så var jag på Rickards vernisaage grej. Han hade målat fin tavla. Det blir säkert ännu bättre om man får se de andra två han målat. Han har blivit riktigt duktig. Och det fanns en del andra bra grejer där också. Coolast var tavlan som var ett skåp. Jag tycker att det är bra att blanda praktiskt med snyggt.

Jag skolkade i tisdags från Aspen. [Skrev jag det?] Sen var jag på tomteverkstan och målade [fast det var inte bara målning] färdigt min kruka. Förutom att den ska lackas. Rätt bra blev det. Även om jag alltid hittar nåt fel med allt jag gör. Och på torsdagen skolkade jag från Aspen igen. Fast allt blev krångligare när jag gjorde så. Efteråt skulle jag nämligen träffa mamma och kolla på växter till min gamla pappa som fyller 65 nästa onsdag. Mamma ville vara snäll och hämta mig men det var svårt eftersom jag inte var där. Så jag var tvungen att krångla mig ur det med lite saker jag var "tvungen att göra" längst vägen. [Man blir aldrig för stor för att ljuga för sina föräldrar.] Om ni kände min mamma skulle ni gjort detsamma. Tro mig.

Idag ska vi på fest till Tiina som fyllt 30. Det blir nog roligt att se henne igen. Det var ett tag sen nu. Och imorrn tycker Rickard att jag ska komma på fest. Jag kanske dyker upp och hedrar dom med min närvaro en snabbis;)

På tisdag har jag hört att systra mi och Per ska åka till landet för att fira pappa lite. Jag ska kolla exakt hur deras planer ser ut så kanske jag följer med. Micke ska ju ha klassträff så han är iaf upptagen.

Och på onsdag... [trumvirvel]... bär det iväg mot Sölvesborg och Sweden Rock Festival. Det ni!